MBROJTJA E KLIMËS ME JU

Stefan Kaineder

PËRSHËNDETJE, EMRI IM ËSHTË STEFAN KAINEDER.

Nuk mendoni edhe ju, se te ne po nxehet dhe çmendet klima? Unë mendoj se më në fund duhet të bëjmë diqka për ta ndaluar mbinxehjen e atdheut tonë. Para se të jetë vonë. Kjo është arsyeja pse unë jam plotësisht i përkushtuar për mbrojtjen e klimës. Me 26 shtator ju vendosni në cilin
drejtim Austria e Epërme do të shkon.
Shpëtimi i planetit tonë është gjithashtu afër zemrës suaj? Atëherë ju lutemi votoni për Die Grünen.

Stefan

MBROJTJA E KLIMES APO KAOS?

Stuhitë dhe përmbytjet ndiqen nga nxehtësia dhe përrenjtë e thatë në vendin mbi lumë: Kriza klimatike është para derës tonë. Ne ende mund ta ndalojmë atë nëse veprojmë shpejt tani! Me guxim dhe mendje të shëndoshë ne përfaqësojmë atdheun tonë në këmbë të shëndetshme dhe miqësore me klimën!

PUNET E GJELBËRTA NË VEND TE MENDIMIT TË VJETER

Ekonomia dhe industria kanë kuptuar se suksesi i së nesërmes qëndron në mbrojtjen  e klimës. Ne investojmë të fuqishëm në energji të pastër dhe Teknologjitë të gjelbër.

Kështu krijojmë siguri dhe punë me paga të mira.

NE MBAJM ATË QË NA MBAN

Shtëpia jonë Austria e Epërme është një thesar i vërtetë. Tani është në duart tona, te mbajm pasuritë e natyrës për fëmijët, nipat dhe mbesat e tona. Ne premtojmë angazhim të plotë për mbrojtja e specieve, ujin e pastër dhe ajërin e mirë!

LËVIZJA E AUSTRISË SË EPËRME

Nuk ka më bllokime trafiku dhe transporte publike të ngadalta. E ardhmja e mobilitetit po vendos ne transporte publike të shpejtë dhe i makina elektronike të pastërta. Me biletën e gjelbërt së klimës të gjitha vijnë në levizje e cila përputhet me klimën dhe është e pëballueshme.

RUAJ GJELBRIMIN MBROJE TOKËN

Aty ku rritet ushqimi ynë humb çdo ditë një hektar tokë nën asfalt dhe beton. Një katastrofë për klimën natyrën dhe prodhimin e ushqimit!

Ne kujdesemi për planifikimin hapësinor që shpëton gjelbrimin, mbron tokat e tona të qmuara dhe forcon qendrat e qytetit.

PËR BIO DHE MIRËQENIEN E KAFSHËVE

Ushqimi bio nga rajoni – është i shëndetshëm, mbron tokat tona, dhe garanton mirëqenien e kafshëve. Ne duam të dimë, nga vjen ushqimi.

Ushqimi nga fermerët tanë duhet të ketë përparësi në raftet e supermarkete.

NE SHIKOJMË NJËRI - TJETRIN

Arsimi më i mirë që në fillim, mundësi të drejta dhe pagat për të jetuar – kjo është e rëndësishme për ne. Pandemia ka zbuluar shumë dobësi. Ne bëjmë gjithçka për këtë qe nga kriza shëndetësore nuk do të bëhet krizë sociale. Ne nuk e lëmë asnjeri vetëm!

BASHKE ME TY

Atdheu – për ne ky është një qëndrim ndaj jetës dhe jo një dëshmi i origjinës. Ne qendrojme për një shoqëri të hapur dhe të larmishme, në të cilën të gjithë janë të vetëvendosur dhe mund të jetojnë të jodiskriminuar. Ne e inkurajojmë një bashkim të hapur – Austria jonë e Epërme vendos atë që është e zakonshme para asaj që ndan.